Parcul eolian Siliștea

Parcul eolian Siliștea

În conformitate cu angajamentul său de a crea valoare în mod onest pentru beneficiul tuturor părților interesate (investitori, angajați,  clienți, furnizori, autorități etc.) și de a deveni o organizație din ce în ce mai eficientă, solidă, sustenabilă și ecologică, Veroniki Holding a achiziționat în 2010 proiectul pentru parcul eolian Siliștea 1, amplasat în Dobrogea, în vecinătatea localităților  Siliștea și Seimeni. 


Parcul are o capacitate instalată de 25 MW, valoarea investiției fiind de aproximativ 40 milioane de EUR, din care 16.3 milioane EUR reprezintă asistență financiară nerambursabilă,  sumă cofinanțată din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Istoric

Lucrările de construcție a parcului au început în septembrie 2010 și s-au finalizat în martie 2011, astfel încât începând cu aprilie 2011, odată cu obținerea licenței de producător de energie electrică, energia produsă a fost livrată către Sistemul Energetic Național.

Localizare

Parcul eolian Siliștea 1 – 25 MW este amplasat în Sud-Estul României, în zona Dobrogei, în vecinătatea localităților Siliștea și Seimeni.

Informații referitoare la prognoza energiei electrice

Estimarea producției de energie electrică se realizează pe baza datelor meteo actualizate la fiecare oră (cu o rezoluție temporală de 15 minute), puse la dispoziție de către furnizori specializati.

Turbinele

Parcul are 10 turbine General Electric de 2.5 MW fiecare, cu o înălțime a turnului de 100 metri și un diametru al rotorului de 100 metri. Cele 10 turbine sunt împărțite în 2 grupuri a câte 5 turbine, grupurile fiind interconectate prin intermediul unor cabluri de alimentare, subterane, cu o lungime totală de 7.790 m.

Energia

Energia produsă, este transportată prin două linii subterane de medie tensiune, având o lungime totală de 6780m. Cablurile sunt conectate la stația de transformare Siliștea 1 20/110 KV, de unde energia electrică este injectată direct în Sistemul Energetic Național.

Contactează-ne